Joan Mas I Martí
Català Castellano
Inici  
Raça  
Serveis  
Situació y Contacte  
Contactar clubhipicesparreguera@hotmail.com Telefono de contacto   639 32 73 55

Proximamente


Breu història
Van ser els pells vermelles qui van iniciar la criatura d'aquest cavall; buscaven els exemplars salvatges considerats com millors, els més acolorits, per a creuar-los amb els cavalls d'origen espanyol. L'altura variava dels 135 als 160 cm, però el més important era el color de la capa i les proporcions. Els comanches van establir una distinció entre el pinto i el paint horse; van començar a seleccionar els seus cavalls tacats i a creuar-los amb el quarter, obtenint així un cavall molt similar a aquest últim, però de capa tacada: el paint. Els restants cavalls tacats van continuar criant-se sense control fins a 1930, any que es va començar a buscar un aspecte homogeni per al pinto, creuant-lo amb el pura sang anglès i amb l'àrab.

A partir de 1963 es va començar a fer seleccions amb cavalls d'origen espanyol per a crear una raça diferent del paint. Cal dir, no obstant, que només els molt experts aconsegueixen distingir el paint horse del pinto. La APHA, o Associació Americana per a cavalls Paint, compte amb un registre d'uns cent vint mil cavalls, que inclou tant els paint horse com els pinto.

Caràcter
El pinto és dòcil, tenaç i ràpid; el paint, que és un quarter tacat, presenta els seus mateixes característiques.

Aspecte exterior
Tant el pinto com el paint tenen capes tacades: el overo presenta grans taques blanques o negres sobretot el cos; el tobiano té taques blanques o d'altres colors, menys el negre. El paint té les mateixes característiques morfològiques que el quarter, mentre que el pinto varia molt segons la seva altura, conformació i lloc de criatura. Es tracta d'una raça que s'està encara consolidant i que es criatura amb gran èxit a partir de 1930. En general, el cap és petita i aplanada; el coll és mitjanament llarg i els muscles, robusts. Les extremitats són curtes i molt fortes .

Aptituds

Nascut com cavall dels indis, s'ha convertit en un exemplar molt bo per als vaquers. És resistent, tenaç, bon treballador i no estalvia esforços quan està amb els ramats o rajades. No s'usa massa en les competicions, només en les marrades, encara que en aquests últims temps està sent creuat amb el pura sang anglès i, amb l'àrab, i s'està convertint en un òptim saltador bon treballador.

Clic para volver

  Favoritos  Añadir a fovoritos       Contactar         Inicio        Diseño Lucky       

Esparreguera - Barcelona