Joan Mas I Martí
Català Castellano
Inici  
Raça  
Serveis  
Situació y Contacte  
Contactar clubhipicesparreguera@hotmail.com Telefono de contacto   639 32 73 55


Referencia: Pr01  
Clic para ampliar Clic para ampliar Clic para ampliar Clic para ampliar
22/12/2010
Nou
Edat: 2006
Sexe: Cavall
Preu: A convenir
Cavall espanyol de 5 anys ideal per a nens.

Referencia: Pr02  
Clic para ampliar Clic para ampliar Clic para ampliar Clic para ampliar
28/12/2011
Nou
Edat: 2001
Sexe: Cavall
Preu: A convenir
P.R.E de 10 anys, domats.

Referencia: Pr03  
Clic para ampliar Clic para ampliar Clic para ampliar Clic para ampliar
28/12/2011
Nou
Edat: 2001
Sexe: Cavall
Preu: A convenir
P.R.E de 10 anys, domats.


Breu Història del P.R.E.
Sobre el seu origen s'han formulat moltes hipòtesis: hi ha qui li fa descendir del Berber i de l'Àrab, introduïts a Espanya durant la dominació àrab i hi ha qui no dubta en fer-li descendir del equus ibèric que van trobar els romans en les seves campanyes de conquesta, i que passo en una època prehistòrica, a través de l'istme que unia llavors els dos continents, l'estret de Gibraltar, des d'Espanya al nord d'Àfrica, donant origen fins i tot al mateix Berber. Sense oblidar, entre altres hipòtesis, les dues mil egües de càrrega númidas portades a Espanya pel cartaginès Àsdrubal. No obstant això, entre els varis suposats el més versemblant és el primer. En l'Edat Moderna el cavall espanyol va ser, sens dubte, el cavall ideal per a la guerra i insubstituïble en les desfilades de victòria de Reyes i Emperadors, apareixent en tots els retrats ecuestres realçant la majestat dels seus genets i l'art dels pintors de Cort.

La raça andalusa, cridada avui Pura Raça Espanyola, es va utilitzar, a més, com mejoradora de moltes altres: Frisón, Hackney, Kladruber i Oldenburg, antic Normando, Orlov i és la base, d'unes altres com la Cambra de Milla i el Lipizano. Caracteritzat per la seva gran bellesa i harmonia, destaca, sobretot, pel seu equilibri psíquic, docilidad i enorme aptitud per a l'enganxi i el domatge d'alta escola com podem contemplar en l'actualitat tant en l'Escola Espanyola de Equitación de Viena com en la pròpia Real Escola Ecuestre de Jerez. Avui dia és de les races millor considerades i hi ha gran demanda a l'hora d'exportar-los. S'adapta amb facilitat a tots els camps, però sens dubte és en domatge clàssic, on estar molt considerat, executant exercicis d'alta escola amb gran habilitat. En els últims anys hem trobat exemplars de pura raça espanyol representant als nostres país en els Jocs Olímpics, en la modalitat de domatge.

També se li utilitza amb bons resultats per la seva agilitat i noblesa en domatge vaquer. No sol ser un cavall massa gran la seva alçada oscil·la entre els 1,55 i 1,65 m. Però és d'una gran bellesa amb un físic molt proporcionat i de moviments molt elevats. Té ulls grans, molt expressius i la crinera i la cua bastant abundants. La capa més comuna és tordo, tordo rodat, castany, blanc i fins i tot negra, que està molt demandada i és més difícil de trobar.

Caràcter
Intel·ligent, orgullós, elegant i valent.

Aspecte exterior
El cap és de grandària mitjana, lleugerament convexa; els ulls, vivaços i intel·ligents; el port és orgullós i elegant. El coll, fort i arqueado, es troba recobert per una crinera llarga i colgante. El pit és ampli i els muscles, grans; la línia dorsal és llarga i recta. La grupa, arrodonida i potent, és extremadament forta. Les extremitats, que són llises i fortes, tenen bons corvejones i canyes curtes. La impressió general és la d'un cavall molt compacte, però àgil, elegant i harmoniós, de proporcions òptimes.

Aspecte exterior
El cap és de grandària mitjana, lleugerament convexa; els ulls, vivaços i intel·ligents; el port és orgullós i elegant. El coll, fort i arqueado, és troba recobert per una crinera llarga i colgante. El pit és ampli i els muscles, grans; la línia dorsal és llarga i recta. La grupa, arrodonida i potent, és extremadament forta. Els extremitats, que són llises i fortes, tenen bons corvejones i canyes adobes. La impressió general és la d'un cavall molt compacti, però àgil, elegant i harmoniós, de proporcions òptimes.


Clic para volver

  Favoritos  Añadir a fovoritos       Contactar         Inicio        Diseño Lucky       

Esparreguera - Barcelona