Joan Mas I Martí
Català Castellano
Inici  
Raça  
Serveis  
Situació y Contacte  
Contactar clubhipicesparreguera@hotmail.com Telefono de contacto   639 32 73 55


Referencia: Ha02  
Clic para ampliar Clic para ampliar Clic para ampliar
22/12/2010
Venut
Edat: 2000
Sexe: Egua
Preu: A convenir
Egua de 10 anys, *torda, molt bé muntada.

Prototip racial de l'hispà àrab
L'hispà-àrab és producte del cruzamiento del pura raça Espanyol amb el pura raça àrab. Aquest cruzamiento ja vènia fent-se des del segle passat però fins a 1986 no s'obre el stud-book de l'hispà-àrab.

En línies generals podem definir a l'H.á. com un animal eumétrico i mesomorfo, de silueta esvelta, conjunt harmònic i moviments airosos. El seu cap és relativament petita, de perfil frontonasal recte o lleugerament ondat en S perllongada. Orelles de grandària mitja i molt mòbils, ulls arrodonits i expressius. Tronc fort i profund. De creu destacada i suaument destacada cap a endarrere. Dors lleugerament corbat. Llom ampli i musculado i horitzontal. Pit profund. Extremitats i aploms de longitud mitja i correctament aplomades.

El pelaje pot ser de qualsevol color menys pío o ruano. La conjunció de les dues races parentales, proporcionen a l'H.á. una particular forma intermèdia de moviments, en els quals s'associen bones elevacions amb àmplies extensions. Resulten cavalls de fàcil maneig i prompta compenetración amb genets i cuidadores. Són animals extraordinàriament dòcils, alhora que amb agilitat de moviments, temperament actiu i ràpida resposta, rústics, sobris i resistents, capaços de superar situacions adverses sense gran esforç.

Es tracta d'un cavall de cadira amb particular predisposició per al salt, el camp a través i el domatge d'alta escola. En Espanya l'H.á. és molt usat per a treballar amb el bestiar brau i per al rejoneo igual que el P.R.I. però sent el primer més àgil i resistent.


Clic para volver

  Favoritos  Añadir a fovoritos       Contactar         Inicio        Diseño Lucky       

Esparreguera - Barcelona